Конфитюра на мама




Само с 1 кг ягодки,4 к.ч. пудра захар,1 ч.л. масло и 4-5 капки сок от лимон можете да си направите страхотен конфитюр в домашни условия.Знаете,че по супермаркетите повече от половината е консервант,докато в домашни условия си знаете кое какво  и как си го приготвяте.С палачинки и мекички  става адцки вкусно.Хайде да опитаме :))




След като измиете и отцедите ягодите ги сложете в съда , в който ще правите конфитюра,изсипете пудрата захар и прибере в хладилник за 1 вечер.Следващия ден като начало сложете съда на силен огън.Като почне да ври намалете градусите на котлона  и добавете маслото.Получава се лека пяна,която с помощта на дървена лъчижка постоянно се отстранява.След близо 25 минути ако почне да се получават балончета,конфитюра ви е готов.Преди да свалите съда, добавете сока от лимон и така изключете котлона.Ако искате да се запасите за зимата изчакайте конфитюра да стане леко хладко,сипете в бурканче и  изчакайте да изстине напълно  и така затворете с капак.Да ви е слакооо :)) 









Коментари